Hoe onze relatie een steviger fundament kreeg

Afbeelding Janet Nieuwland

Hoe onze relatie een steviger fundament kreeg

Via de psycholoog van mijn vriend kwamen we terecht bij Janet, een relatietherapeut. Wat konden we verwachten? Durfden we ons wel open te stellen? En hoe zal iemand die ons niet kent  kunnen helpen bij de problemen waar wij tegenaan lopen?

We begrepen elkaar niet altijd goed en onzekerheden en ons verleden dreven ons soms uit elkaar. Al tijdens het eerste gesprek viel een last van onze schouders. Janet bleek een zeer toegankelijke vrouw en wist ons gelijk op ons gemak te stellen. Als iemand je zo snel het gevoel kan geven dat je in alle rust en veiligheid je verhaal kan doen dan straal je vertrouwen uit. Dat vertrouwen leidde soms tot moeilijke en emotionele momenten maar leverde gesprekken op die ons op weg hielpen. Op weg naar meer begrip voor elkaar en meer inzicht in onze manier van denken en reageren. De patronen waarin wij waren beland werden goed door haar opgepakt en ze kon dit ook heel helder uitleggen. 

We hebben geen enkel moment van partijdigheid ervaren en voelden ons beide gezien en gehoord. Janet is zeer opmerkzaam en zij heeft ons weer op het juiste spoor kunnen zetten door haar vaardigheden als therapeut. Hierdoor heeft onze relatie een steviger fundament gekregen waar we verder op kunnen bouwen aan een fijne toekomst samen.